Ravintolapäällikkö Satu Toivanen

Ravintolapäällikkö Satu Toivanen

Ravintolapäällikkö, joka tuo mukanansa iloa, intoa ja ideoita

Pärnävaaran ravintolapalvelujen vetovastuun ottaa haltuunsa Satu Toivanen – iloinen, energinen ja palvelualalle sydämestään sitoutunut ravintola-alan moniosaaja.

Satu on kotoisin Pohjois-Karjalasta ja asuu nykyisin Liperissä miehensä, koiran ja kolmen kissan kanssa. Hän on asunut Liperissä jo yhdeksän vuotta ja ehtinyt kokea paljon myös yrittäjyyttä. Vaikka oma yritystoiminta jouduttiin koronan vuoksi päättämään, Satu ei ole pysähtynyt:

- En osaa jäädä paikoilleen, sillä tykkään haastaa itseäni ja oppia uutta.

Satu on kotoisin Kontiolahdelta ja on asunut koko elämänsä Pohjois-Karjalassa. Hän on ehtinyt elämänsä aikana tehdä monenlaista. Opiskelut veivät hänet Niittylahteen, jossa hän kouluttautui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Työelämä vei kuitenkin toisaalle asiakaspalveluun ja ravintola-alan monipuolisiin tehtäviin.

- Olen tehnyt tarjoilua, pitoapua, kokkausta, myyntiä, hallintoa, siivousta... Talon en ole vielä rakentanut, se vielä puuttuu!” Satu naurahtaa.

Pärnävaara – paikka monipuolisuudelle ja mahdollisuuksille

Pärnävaaralla Sadun tehtävä on rakentaa ravintola- ja kokouspalveluista saumattomasti toimiva kokonaisuus, jossa asiakkaan toiveet ja tarpeet otetaan aidosti huomioon. Hän toimii ravintolapäällikkönä, mutta työtehtäviin kuuluu myös kokousten varausten hoitaminen, tapahtumien suunnittelu ja tietenkin asiakaspalvelu.

- Pärnä on meille kokonaisuutena iso, siihen kuuluu kokouspalvelut, majoitus ja juhlapalvelut.

Sadun mukaan erityistä Pärnässä on sen monipuolisuus:

- Pärnävaaralla voi olla yhtä aikaa, vaikka kokous ja syntymäpäiväjuhla. Pystymme tuottamaan uudenlaista palvelua, mitä täällä ei ehkä ole vielä nähty aikaisemmin.

Cafe Taika ja kreikkalaisen keittiön tuulahdus

Pärnävaaran komboksi Joensuun Raatekankaalle aukesi elokuussa Cafe Taikan lounasravintola, jossa tarjoillaan herkullista ja hieman erilaista lounasta. Sadun johdolla ravintolaan tuodaan tuulahdus Välimereltä:

- Kreikkalainen ruoka on ollut asiakkaiden toiveissa, ja nyt meillä on mahdollisuus toteuttaa se kunnolla huippukokin avulla.

Lounas tulee olemaan raikas, monipuolinen ja kaikille sopiva. Tavoitteena on luoda paikka, jonne on kiva tulla syömään, oli kyseessä lounastapaaminen, työporukan taukohetki tai kiireetön hetki ystävän kanssa.

- Tärkeää on, että meillä on vaihtoehtoja, myös kevyempiä ja kasvisruokia. Ja että jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi.

Ravintolapäällikkö, joka saa aikaan tunnetta

Satu näkee työnsä enemmän palveluna kuin johtamisena. Hän kuuntelee, kyselee, keskustelee ja pyrkii ymmärtämään.

- Toki kaikkea ei voi aina toteuttaa, mutta haluan, että asiakas kokee tulleensa kuulluksi.

Täydellinen asiakaskokemus hänen mielestään on tilanne, jossa sekä asiakas että työntekijä tuntevat onnistuneensa.

- Se on tunnetta. Asiakas lähtee hyvällä mielellä, ja me tiedämme tehneemme parhaamme.

Energisyyttä ja iloa jokaiseen päivään

Työn vastapainoksi Satu viettää aikaa luonnossa, lenkkeilee koiran kanssa ja viettää kesää kesäteatterin parissa. Joskus hän käpertyy sohvalle katsomaan hyvää sarjaa ja syömään popcornia.

Satu kuvaa itseään energiseksi, iloiseksi ja empaattiseksi ihmiseksi.

- Minua voisi sanoa yltiöpositiiviseksi ihmiseksi, mutta kyllä tässä maailmassa pitää aurinkoa ja iloa olla, vaikka onkin synkkiäkin hetkiä. Joku on, jopa joskus sanonut, että olen kuin Duracell-pupu. Liittäisin sen omaan energiseen persoonaani.

Pärnävaaralla hän odottaa ennen kaikkea uusia haasteita ja mahdollisuuksia.

- Tässä työssä pääsee kokeilemaan uutta, kehittämään ja rakentamaan jotain ainutlaatuista.

Ja juuri siksi Satu Toivanen on oikea henkilö viemään Pärnävaaran ravintolatoiminnan uudelle tasolle sydämellä, osaamisella ja hymyllä.